Novinarska konferenca in simultanka

Datum: 21.12.2018

Na sedežu ŠZS je potekala novinarska konferenca, na kateri smo najprej pregledali dosežke v letošnjem letu. Podpredsednik ŠZS Mirko Bandelj je dejal, da je bilo letošnje leto uspešno, glede nekaterih rezultatov mladih pa lahko govorimo tudi o presežkih. Selektor moške reprezentance Matjaž Mikac je izpostavil 32. mesto članske reprezentance na Olimpijadi v Gruziji in 31. mesto ženske. Zlasti slednja si je dobro uvrstitev pokvarila z visokim porazom zadnjem krogu. Za šahista leta 2018 je bil izbran Luka Lenič, za šahistko leta pa Laura Unuk. Slovesna razglasitev bo v okviru festivala Slovenija šahira, Gorenjka matira 2018. Slednje je tradicionalna prireditev, ki jo ŠZS organizira ob koncu leta in poteka že 11. leto zapored. Sicer pa se je festival začel že en dan prej in sicer s simultanko, v kateri sta se Luka Lenič in Laura Unuk pomerila z mladimi šahisti in šahistkami iz ljubljanskih in okoliških šol. Simultanki so se pridružili tudi nekateri novinarji in drugi gosti.