Svetovno mladinsko prvenstvo do 14, 16 in 18 let - zaključeno

Datum: 30.10.2018

Končano je Svetovno mladinsko prvenstvo v kategorijah od 14 do 18 let. Od slovenskih tekmovalcev je najvišjo uvrstitev dosegel Jan Šubelj pri fantih do 14 let, ki je z zmago v zadnjem krogu prišel do 8 točk in se s tem prebil na delitev 3. mesta. Po dodatnih kriterijih je pristal na 6. mestu, kar je še vedno izjemna uvrstitev. Pred začetkom turnirja je namreč po ratingu kotiral šele kot 27. nosilec. Navdušil je tudi David Stevanič, ki je v še močnejši konkurenci do 16 let po včerajšnjem porazu danes prišel do zmage s črnimi figurami, ki ga je popeljala na rob prve deseterice, na 10. mesto. David je bil po ratingu šele 46. in je večino partij igral proti višjim nosilcem, s čemer si je močno popravil svoj rating. Lepo uvrstitev je dosegla tudi Zala Urh pri dekletih do 16 let. Z včerajšnjo zmago in današnjim remijem je končala na 14. mestu. Med turnirjem ji je sicer kazalo še precej bolje, tako da vseeno ne more biti povsem zadovoljna. Nekaj razlogov za zadovoljstvo ob koncu turnirja pa imajo tudi tisti naši, ki so končali v prvi polovici nastopajočih. To so: Jan Marn (6,5 točk), Vid Dobrovoljc (6), Monika Rozman (6), Nuša Hercog (6) in Larisa Kuhar (6). Slovenijo so zastopali tudi Pia Marie Ružič, Ivana Hreščak in Jakob Bratkovič. Več o rezultatih si oglejte na: Chess-results