Svetovno mladinsko prvenstvo U14 - U18

Datum: 20.10.2018

V Grčiji je potekalo Svetovno mladinsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu za kategorije do 14, 16 in 18 let. V zelo močni konkurenci se je pomerilo 9 naših predstavnikov.

Najboljši uvrstitvi v pospešenem šahu sta dosegla David Brinovec z 10. mestom do 18 let in Jan Šubelj, ki je bil 12. do 14 let. Med dekleti je bila najuspešnejša Larisa Kuhar s 14. mestom do 14 let. V hitropoteznem šahu sta bila naša najboljša uvrščena na 13. mesto, Jan Šubelj v konkurenci do 14 in Zala Urh do 16 let. Uvrstitev med prvih 16 so si priborili še: Monika Rozman, David Brinovec in Larisa Kuhar.

V grškem letoviškem mestu Porto Carras se nadaljujejo odmevna šahovska tekmovanja.

Pričelo se je namreč še Svetovno mladinsko prvenstvo v standardnem šahu prav tako za konkurence U14 - U18.

Na prvenstvu, ki traja od 20. do 30. oktobra slovenske barve zastopa 11 igralk in igralcev: Kuhar Larisa, Ružič Pia Marie, Urh Zala, Hercog Nuša, Hreščak Ivana, Rozman Monika, Šubelj Jan, Marn Jan, Stevanič David, Dobrovoljc Vid in Bratkovič Jakob.

Nastope naših lahko spremljate na naslednji povezavi http://chess-results.com/tnr385906.aspx?lan=1&art=1&rd=2&turdet=YES&flag=30.

Držimo pesti!