43. šahovska olimpijada

Datum: 24.9.2018

Na 43. šahovski olimpijadi, ki je potekala v Gruziji, je letos nastopilo 150 ekip vsega sveta. V ženski kategoriji je prvo mesto je pripadlo ekipi Kitajske, za njo pa sta se uvrstili Ukrajina in Gruzija. V odprti konkurenci je prav tako slavila Kitajska, ki je zasedla prvo mesto, pred Američani in Rusi.

Naša dekleta so osvojila 31. mesto. Po 9. kolu so zasedala visoko 13. mesto, predzadnje kolo so remizirala proti Belorusiji in zadnje izgubila proti močni Madžarski, ki je zasedla končno 5. mesto.

Lara Janželj je na 2. šahovnici dosegla 7 točk iz 11 partij in tako osvojila 3. IM normo. S tem izpolnila pogoje za naziv mednarodne mojstrice.

Naši fantje so se uvrstili na 32. mesto. Luka Lenič, se je moral iz družinskih razlogov vrniti v Slovenijo že po prvem kolu, kar je otežilo delo ostalim fantom. Kljub temu so dobro igrali in po 9. kolu zasedli 24. mesto. V 10. kolu jim je preglavice delala ekipa iz Moldavije, s katero so izgubili 0,5 : 3,5. V zadnjem kolu so premagali ekipo iz Kube in tako zaključili tekmovanje z dobrim občutkom.

Čestitamo!

Chess-Results - rezultati Olimpijade