Uvrščanje na DP članic za leto 2018

Datum: 8.1.2018

Državno prvenstvo članic za leto 2018 bo potekalo v Ljubljani, v Šahovskem domu med 27. aprilom in 4. majem 2018. Na prvenstvu bo sodelovalo 10 igralk, ki se bodo med seboj pomerile po Bergerjevem sistemu.


Pravico nastopa imajo registrirane šahistke, državljanke Republike Slovenije (po registracijskem pravilniku) z veljavno tekmovalno licenco po naslednjem ključu:


- najboljše tri z lanskega državnega prvenstva. V primeru odpovedi je prednostni vrstni red rezerv po uvrstitvi na lanskem DP, ob pogoju 50% doseženih točk

- najboljše tri igralke po FIDE ratingu (1.3.2018). Ob morebitnih odpovedih je rezerva naslednja po ratingu (ob pogoju da ima rating višji od 2200)

- najboljši 2 uvrščeni igralki s kvalifikacij. Za kvalifikacije šteje HIT Open, ki bo potekal od 26.1. do 1.2.2018 v Novi Gorici. Ob morebitnih odpovedih (oziroma predhodne uvrstitve) je rezerva naslednja uvrščena na kvalifikacijah (ob pogoju, da je bila uvrščena v prvo polovico žensk na turnirju).

- 1 igralka po izboru selektorja ženske reprezentance

- 1 igralka po izboru organizatorja oziroma soorganizatorja


Za vse je obvezna potrditev nastopa do 9.3.2018 na info@sah-zveza.si. Vse ostale rezerve določita selektorja mladinske in ženske reprezentance.


Razpis državnega prvenstva bo objavljen naknadno.