Šahovski tabori v letu 2017

Datum: 20.1.2017

V letu 2017 bodo potekali šahovski tabori v predvidenih terminih: 4./5. februar, 25./26. marec, 22./23. april in 29./30. april. Priprave mladinske reprezentance do 18 let: 5.-7. maj.
Prvi šahovski tabor bo v soboto, 4. februarja, 9 - 16h (mlajša skupina) in v nedeljo, 5. februarja, 10 - 17h (starejša skupina) v šahovskem domu v Ljubljani. Program (mlajša skupina): Klasiki I in Osnovne končnice II, (starejša skupina): Pozicijska igra in strateške odločitve, športni režim na tekmovanju, psihologija športa.
Za šahovske tabore sta oblikovani 2 skupini (seznam se bo dopolnil po mladinskem DP):
Mlajši: Taja Guid, Vesna Mihelič, Larisa Kuhar, Nuša Hercog, Zala Urh, Jan Šubelj, Jaka Brilej, Nejc Amon, David Stevanič.
Starejši: Laura Unuk, Ivana Hreščak, Teja Vidic, Lara Janželj, Monika Rozman, Vid Dobrovoljc, Jernej Skuhala, Boris Markoja, Zamar Jurij Kodelja, David Brinovec, Maj Zirkelbach, Jakob Bratkovič.

Udeležba na šahovskih taborih je obvezna za vse, ki so vključeni v sofinanciranje individualnih programov. Obvezno se je udeležiti 3 od 4 srečanj (po sklepu UO ŠZS).
Za sofinanciranje individualnih programov so predlagani naslednji kandidati, l. 1999 in mlajši: Laura Unuk, Ivana Hreščak, Nuša Hercog, Zala Urh, Jan Šubelj, Nejc Amon, Vid Dobrovoljc, Taja Guid,Vesna Mihelič, Monika Rozman, David Stevanič in Larisa Kuhar. Dodatno še Boris Markoja predviden za projekt "Velemojster".
Spisek predlaganih za sofinanciranje individualnih programov je informativne narave. Objavljen je predhodno zaradi obveznosti udeležbe na šahovskih taborih. Nanaša se na standardni, pospešeni in hitropotezni šah. Glavna strokovna podlaga je seznam perspektivnih mladincev in mladink za leto 2017, ki ga je pripravil predsednik strokovnega sveta. Vsi zainteresirani lahko dobijo informacije in pojasnila na državnem mladinskem prvenstvu na Ptuju – na sestanku s starši, predvidoma v četrtek, 2.3.2017, ob 17h. Končni seznam za sofinanciranje bo uradno znan, ko bo potrjen in se posameznikom odobri določena višina sredstev s strani UO ŠZS oz. se podpišejo pogodbe.