Šahovski mozaik

Turnirji v Sloveniji

Kranj Open 2005 (28.06.-05.07.)
Vse šahiste, ki želijo igrati na letošnjem Kranj Openu, ki se začne 28.6. v telovadnici Zavoda Prošport, Jernejeva ulica 12, v Stražišču pri Kranju vljudno naprošamo, da se do petka 24.6. 2005 prijavijo na e-mail kranjopen2005@email.si ali na telefonsko številko 031-416-420 (od 15.00 do 19.00 ure). Predprijava ni obvezna, ker jo bo seveda treba potrditi pred začetkom turnirja(do 28.6.2005, 17.45), bo pa zelo olajšala tehnično izvedbo turnirja, zato šahiste vljudno naprošamo, da se predprijave poslužijo v čimvečjem številu.

Ljubljana Open 2005 (09.07.-15.07)
Šestnajsta izvedba tradicionalnega mednarodnega odprtega prvenstva Ljubljane bo letos med 9. in 15. julijem na že znanem prizorišču v Grand Hotelu Union v Ljubljani. Nagradni sklad turnirja znaša 7000 EUR, nagrade pa so namenjene tudi različnim kategorijam - mladinci, igralke, veterani, brez ratinga ipd. Prijavnina znaša 14.000 SIT, za mladince in veterane 11.000 SIT, za tiste z ratingom nad 2300 (igralke nad 2100) pa 12.000 SIT. Velemojstri in mednarodni mojstri prijavnine ne plačajo. Kontakt: Janko Saradjen (01/432-20-33, 475-22-84, GSM: 031/525-700), janko.saradjen@rtvslo.si

Mitropa pokal 2005 (21.05.-29.05.2005)

V Avstriji se je pričel letošnji Mitropa pokal. Naše barve zastopajo: Pavasović, Sermek, Mihalčišin, Šebenik in Mohr, pri dekletih pa Muzičukova, Rožičeva in Marova.
Tekmovanje lahko spremljate na uradnih straneh, kjer predvajajo tudi partije v živo. Poročila, komentarje in druge zanimivosti najdete tudi na strani ŠZS.

M-TEL turnir v Sofiji

V bolgarskem mestu Sofiji se je pričel zanimiv velemojstrski turnir z odlično udeležbo - Anand, Topalov, Kramnik, Adams, Polgar, Ponomarjov bodo zagotovo poskrbeli za spektakularen šah, še posebej, ker so na tem turnirju remiji prepovedani, oziroma so dovoljeni le v posebnih primerih! Oglejte si uradno stran turnirja.

8. Portorož Open (26.4.-02.05.05)

Čez nekaj dni se bo pričel že 8. tradicionalni odprti portoroški turnir. Prizorišče turnirja bo Kavabar Domen Lucija (pri osnovni šoli Lucija), skupni nagradni sklad turnirja pa je 1.000.000 SIT (pribl. 4.200 EUR). Prijavite se lahko še 26.aprila 2005 do 17.45, svečano odprtje turnirja bo ob 17.50 uri. Pokrovitelji turnirja so: Občina Piran, Kava bar Domen Lucija, Športni center Piran, Banka Koper, Hoteli Morje Portorož, Hoteli Palace Portorož in Splošna plovba Portorož. Oglejte si uradno stran turnirja.

14. Amber turnir

V Monte Carlu se je pričel 14. kombinirani Amber turnir. Kombinacija ''slepega'' in pospešenega šaha ter imenitna udeležba dajejo temu turnirju vedno izjemen pečat. Letošnji udeleženci turnirja: Ivančuk, Valejo, Barejev, Leko, Morozevič, Anand, Širov, Topalov, Svidler, Gelfand, Kramnik in Van Wely.
Oglejte si uradne strani turnirja, kjer boste lahko spremljali partije tudi v živo.

Kasparov se umika iz sveta šaha!

Vsem ljubiteljem šaha sporočamo zelo žalostno novico: Gari Kasparov je na novinarski konferenci ob zaključku super turnirja v Linaresu vse prisotne šokiral z objavo, da se umika iz tekmovalnega šaha. Pri tem je navedel, da je predvsem izgubil motivacijo, saj ne vidi realne možnosti za združitev naslova svetovnega prvaka, ki je bil zanj mogoče še zadnji veliki motiv.
O tem je razmišljal že dalj časa, vendar se je želel dostojno posloviti - z visokim ratingom in dobrim rezultatom, ter tako sebi in drugim dokazati, da je še vedno številka ena v svetovnem šahu.
O tem dogodku bo zanesljivo še veliko govora, zaenkrat pa si lahko preberete povzetek izjave na ChessBase-ovih straneh.

Prva  Prejšnja  1  [2]  3  Naslednja  Zadnja