Šahovski mozaik

Zlata Laura!

Ponosni smo na Lauro Unuk, ki je osvojila zlato kolajno na Svetovnem mladinskem prvenstvu! Že kolo pred koncem pometla z vso konkurenco in postala SVETOVNA PRVAKINJA v kategoriji deklet do 18 let. Dokazala je, da je najboljša na svetu!

Tudi ostali predstavniki slovenske zastave so se izkazali in sicer Zala Urh je osvojila 7. mesto v kategoriji do 16 let, Jurija Zamar Kodelja je bil odličen 20. v fantovski kategoriji do 18 let, v kategoriji do 14 let je bil Jan Šubelj v fantovski konkurenci 29., v kategoriji deklet pa je Larisa Kuhar dosegla 41. mesto.

Srebro v naših rokah! Evropsko mladinsko ekipno prvenstvo 2017

Na Evropskem mladinskem ekipnem prvenstvu na Poljskem je slovenska ženska ekipa v sestavi Monika Rozman in Zala Urh dosegla vrhunsko 2. mesto! Pred njo se je uvrstil le dvojec iz gostiteljske Poljske. Naša druga ženska ekipa (Laura Unuk in Ivana Hreščak) je osvojila odlično 5. mesto. Fantje so si priborili 17. mesto, ekipo so zastopali Vid Dobrovoljc, Jurij Zamar Kodelja, David Brinovec in Jan Šubelj.

Čestitamo vsem!

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ

Evropsko mladinsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu, Budva (20. - 22. junij 2017)

Slovenski šahisti so na Evropskem mladinskem prvenstvu v Budvi osvojili kar 9 medalj! V pospešenem šahu v kategoriji do 18 let so dekleta osvojila vsa 3 odličja: 1. mesto Ivana Hreščak, 2. Laura Unuk in 3. Monika Rozman, zlato medaljo je dosegel Jan Šubelj in sicer v kategoriji do 14 let, srebrna je bila Vesna Mihelič (do 12 let) in bronasta Zala Urh (do 16 let)! V hitropoteznem šahu pa je zlato osvojil Jan Šubelj (do 14), Vid Dobrovoljc srebro (do 18), Laura Unuk pa bron (do 18). Čestitamo!

Slike

Luka Lenič na Evropskem prvenstvu v Minsku

Luka zadovoljen z nastopom v Minsku:

"Z nastopom na evropskem prvenstvu sem na splošno zadovoljen. Delil sem 15. mesto, za las zgrešil vstopnico na svetovno prvenstvo in osvojil novih 5 točk ratinga. Štiri zmage in sedem remijev v konkurenci 190-ih velemojstrov pravzaprav mora biti zadovoljiv rezultat. Za še večji uspeh mi je na turnirju na žalost ponagajalo zdravje. Zaradi slabega počutja sem nekatere partije hitro remiziral, varčeval z močmi in poskušal zbrati dovolj energije za naslednji dan. Še enkrat velika pohvala organizatorjem, ki so zagotovili odlične pogoje za igro in ne dvomim, da bo Belorusija oz. Minsk v prihodnosti še gostil največje šahovske dogodke."

Posamično Evropsko žensko prvenstvo v Latviji

Laura Unuk odlična na Evropskem ženskem prvenstvu

V Rigi je potekalo evropsko prvenstvo za članice in sicer od 10. do 23. aprila. Na prvenstvu je nastopila naša šahovska kraljica, Laura Unuk. Kot 73. nosilka je osvojila 41. mesto in osvojila svojo prvo normo za IM oz. wGM
Iskrene čestitke!