Mladinski šahovski turnir na Ptuju

Datum: 1.4.2019

Mladinski šahovski turnir do 15 let

Šahovska akademija BMP organizira v času od 6.4 do 7.4. 2019, v prostorih hostela Kurent Ptuj, mladinski šahovski turnir do 15 let. Pravico igranja imajo igralke in igralci rojeni leta 2004 in mlajši.

Predhodno se lahko prijavite na spletni strani www.sah-drustvo-ptuj.siali na mail sahakademija@hotmail.com. Tempo igranja je 50 minut z dodatkom 30 sekund za vsako potezo. Partije se zapisujejo. Turnir bo prijavljen za slovenski rating. Igralec z belimi figurami mora zagotoviti brezhibno šahovsko uro.

Program turnirja:

sobota 6. 4. 2019

do 9:15 - potrditev prijav in zadnje prijave

1. kolo ob 9:30

2. kolo ob 12:00

malica ob 14:30

3. kolo ob 14:45

4. kolo ob 17.15

nedelja 7. 4. 2019

5. kolo ob 9:30

6. kolo ob 12:00

7. kolo ob 14:30.

Čas pričetka kola se lahko ob predhodnem dogovoru tudi spremeni, v primeru, da se vse partije končajo predčasno.

Najboljši posamezniki do 9 let, do 12 let in do 15 let prejmejo medalje. Prvi trije v absolutni konkurenci prejmejo pokale.

Prijavnina znaša 10 €. V prijavnino je vključena sobotna malica.

Mladinski šahovski turnir do 9 let

V sklopu mladinskega turnirja do 15 let, bo organiziran tudi turnir za začetnike, ki šele spoznavajo šahovsko igro. Pravico igranja imajo dečki in deklice rojeni 2010 in mlajši. Predhodno se lahko prijavite na spletni strani www.sah-drustvo-ptuj.siali na mail sahakademija@hotmail.com. Sistem: 9 kol, 2 x 10 minut. Najboljši trije dečki in najboljše tri deklice prejmejo medalje. Začetek turnirja v soboto 6. 4. 2019 ob 9:30, predvideni konec ob 13:00. Prijavnina 6 €.

Danilo Polajžer

sahakademija@hotmail.com