2. Memorial Zvonka Meštroviča

Datum: 30.5.2018

1) Turnir organizira ŠK Triglav Krško in bo potekal v soboto, 2.6.2018 v Hotelu Kunst, Ulica mladinskih delovnih brigad 1, 8273 Leskovec pri Krškem. Turnir bo izveden v okviru prireditev ob prazniku Občine Krško.

2) Igra se po pravilih FIDE z dodatkom za pospešeni šah. Igralni čas je 2x 10 minut + 5 sekund/potezo, igralo pa se bo 9 kol po švicarskem sistemu. Vse potrebne rekvizite za predhodno prijavljene tekmovalce zagotovi organizator. Vljudno naprošamo, da morebitni dodatni sodelujoči s seboj prinesejo tudi delujoče elektronske ure.

3) Glavni sodnik turnirja bo Marjan Božič, turnir pa se bo obračunal za FIDE pospešeni rating. Iz organizacijskih razlogov naprošamo za predhodne prijave na elektronski naslov prijava.sah@gmail.com. Prireditveni prostor je prilagojen za 100 igralcev, tako da bodo imeli v primeru večjega števila prijav prednost predhodno prijavljeni igralci. Turnir in predhodne prijave bodo objavljene na spletnem naslovu http://chess-results.com/tnr352985.aspx?lan=1.

4) Program tekmovanja:

• Potrditev prijav do 9:30

• Otvoritev in prvo kolo ob 10:00

• Ostala kola tekoče v nadaljevanju

• Zaključek je predviden 20 minut po zadnji odigrani partiji. Predviden čas zaključka turnirja je okoli 15:30 ure.

5) Predhodne prijave:
Predhodne prijave sprejemamo do četrtka, 31.5.2018, na naslov prijava.sah@gmail.com. Organizator v primeru prostorske stiske zagotovi udeležbo za prvih 100 predhodno prijavljenih igralcev.

6) Prijavnina:
Prijavnina za vse predhodno prijavljene tekmovalce znaša 10 €, za predhodno prijavljene mladince (letnik rojstva 1998 in mlajši) znaša prijavnina 5 €. Za prijave na dan tekmovanja se prijavnina poviša za 2 €. Prijavnina se lahko vplača na dan turnirja v gotovini, ali, preferenčno, na transakcijski račun kluba:

naslov : Šahovski klub Triglav Krško, Cesta 4. julija 58, 8270 Krško
TRR: SI56 0298 0001 3721 683 (NLB d.d.), sklic: SI00 6000-3105
namen: Prijavnina in ime/priimek igralca

7) Nagradni sklad:

Nagradni sklad znaša 1210 € bruto po sledeči delitvi:

Uvrstitev med najboljših 5: Najboljše ženske: Posebne nagrade:
1. mesto: 200 € 1. mesto: 150 €
2. mesto: 150 € 2. mesto: 100 € najboljša mladinka: 40 €
3. mesto: 100 € 3. mesto: 70 € najboljši mladinec: 40 €
4. mesto: 70 € 4. mesto: 50 € najboljši veteran: 40 €
5. mesto: 50 € 5. mesto: 30 € (nad 60 let)

Najboljši trije mladi šahisti v skupinah U8, U10 in U12 prejmejo odličja.

Najboljši v 3 ratinških skupinah:
do 1700:
40 €
do 1900:
40 €
do 2100: 40 €

Vse nagrade so v bruto zneskih in se medsebojno izključujejo. Nagrade bodo izplačane po končanem turnirju na bančni račun prejemnika ob predložitvi potrebnih dokazil (osebni dokument, davčna številka in bančni račun). Tuji državljani potrebujejo za izplačilo nagrade predložiti podatke o bančnem računu in osebno izkaznico oz. potni list.

V primeru predložitve potrebnih dokumentov tekom trajanja tekmovanja, se bodo nagrade izplačale v roku 3 delovnih dni, sicer v roku 7 delovnih dni po prejemu potrebnih podatkov.

8) Šahisti-ke ter njihovi spremljevalci-ke med tekmovanjem oziroma zadrževanjem v prireditvenem prostoru niso zdravstveno ali nezgodno zavarovani, zato organizator ne prevzema nikakršnih obveznosti iz tega naslova.

9) Vsi tekmovalci in spremljevalci so se tekom tekmovanja dolžni spoštljivo in športno vesti. V primeru sovražnega govora, namernega ustvarjanja nereda ali hujskanja ima glavni sodnik pravico sodelujoče ali njihove spremljevalce izključiti iz tekmovanja in jih odstraniti iz prireditvenega prostora. Vsi nastopajoči in njihovi spremljevalci v primeru mladoletnih sodelujočih, s prijavo na tekmovanje soglašajo z določili te točke.

10) Za dodatne informacije smo dosegljivi na naslovu sk.triglav.krsko@gmail.si in telefonski številki 040 707 778.

ŠK Triglav Krško Krško, 11.5.2018

Vabljeni vsi Zvonkovi znanci in vsi, ki delite njegovo ljubezen do šahovske igre!