MLADINSKI ŠAHOVSKI TURNIR Lars & Sven open 2018

Datum: 8.2.2018

MLADINSKI ŠAHOVSKI TURNIR Lars & Sven open 2018

1. Šahovski klub Komenda in ŠK Ljubljana v sodelovanju z osnovno šolo Kašelj razpisujeta MLADINSKI ŠAHOVSKI TURNIR LARS&SVEN OPEN 2018.

2. Častno pokroviteljstvo turnirja je prevzel predsednik republike Slovenije, g. Borut Pahor

3. Turnir je dobrodelno naravnan. Izkupiček prijavnin bo namenjen Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana.

4. Tekmovanje bo potekalo v soboto 10. marca 2018 v Športni dvorani Kašelj (OŠ Kašelj), Kašeljska cesta 119a v Ljubljani s pričetkom ob 10 uri.

5. Tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah:

• mladinci, igralci in igralke letnik 1998 do 2007

• najmlajši, igralci in igralke letnik 2008 in kasneje.

6. Prihod udeleženecev ter potrditev prijav v soboto 10. marca 2018 od 845 ure do 945 ure. Otvoritev tekmovanja ob 955 uri in ob 10 uri pričetek tekmovanja s I. kolom.

7. Skupina mladincev igra 9 kol, skupina najmlajših pa igra 7 kol, po švicarskem sistemu.

8. Igralni čas je 10 minut plus 5 sekund za potezona igralca oz. igralko. Igra se z uporabo elektronskih ur.

9. Igra se po pravilih FIDE z dodatkom za pospešeni šah (vključno s členom A4)!,

10.Otvoritev turnirja je v soboto 10. 3. 2018 ob 1000 uri v igralni dvorani. Pred pričetkom turnirja se objavi turnirski pravilnik na oglasni deski. Igralci in igralke potrdijo pravilnik z vpisom.

11.Kriteriji za delitev mest: V kolikor so osnovne točke enake se bodo upoštevali naslednji kriteriji: srednji Buholz koeficient, Buholz koeficient, boljši medsebojni rezultat, večje število zmag, večje število zmag z črnimi figurami, žreb.

12.Turnir bo prijavljen za SLO rating in za FIDE rating za pospešeni šah.

13.Najboljši bodo nagrajeni in sicer:

skupina mladincev

o pokal prvi trije v absolutni konkurenci

o pokal najboljše dekle

o najboljši trije, posebej med dekleti in fanti prejmejo medalje v naslednjih skupinah

§ fantje in dekleta skupina 20 - letnik 1998-1999

§ fantje in dekleta skupina 18 - letnik 2000-2001

§ fantje in dekleta skupina 16 - letnik 2002-2003

§ fantje in dekleta skupina 14 - letnik 2004-2005

§ fantje in dekleta skupina 12 - letnik 2006-2007

skupina najmlajših

o pokal prvi trije v absolutni konkurenci

o pokal najboljše dekle

§ fantje in dekleta skupina 10 - letnik 2008

§ fantje in dekleta skupina 9 - letnik 2009

§ fantje in dekleta skupina 8 - letnik 2010

§ fantje in dekleta skupina 7 - letnik 2011

§ fantje in dekleta skupina 6 - letnik 2012

Podeljene bodo še praktične nagrade (odvisno od sponzorjev). Nekaj praktičnih nagrad bo za najboljše po uvrstitvah, nekaj ostalih nagrad po posebnem spisku, nekaj nagrad pa bomo izžrebali naključno! Spisek podelitve nagrad bo objavljen pred pričetkom tekmovanja v igralni dvorani in na klubski spletni strani.

14.Prostovolnji prispevek za igralko oziroma igralca znaša 10 €.

15.Igralec in igralka z najvišjim ratingom ne prispevata prispevka!

16.šahovske figure zagotovi organizator.

17.Vsaka igralka - igralec prinese elektronsko šahovsko uro.

18.Vsak udeleženec prejme malico.

19.Obvezne so prijave za nastopz navedbo osnovnih podatkov (priimek in ime, naslov bivanja, datum rojstva, kategorija, naziv šole in kluba, elektronski naslov). Prijvo je potrebno poslati do 5. 3. 2018 na naslov Šahovski klub Komenda, Glavarjeva cesta 55a, 1218 Komendaali na elektronski naslov franc.poglajen@pogi.si. Pregled prijav bo sproti objavljen na klubski spletni strani http://www.sah-komenda.com/, spletna stran turnirja http://www.sah-komenda.com/turnirji/Ljubljana%20open/vodilo-a.htm .

20.Spisek sponzorjev in donatorjev bo sproti osvežen na spletni strani

21.Glavni sodnik je Franc Poglajen, državni šahovski sodnik, pomočnike zagotovi organizator. Morebitne pritožbe (izven pravil igre) bo reševal tričlanski turnirski odbor (z dvema namestnikoma) izbran iz prisotnih igralcev in spremljevalcev na samem tekmovanju. Pritožbo je potrebno najaviti v 5 minutah po končani partiji in jo oddati v pisni obliki glavnemu sodniku, ob njeni vročitvi je potrebno položiti kavcijo 50 evrov. Turnirski odbor reši pritožbo pred naslednjim kolom. Kavcija se v primeru pozitivno rešene pritožbe vrne predlagatelju

22.Šahistke ter njihovi spremljevalci/-ke med tekmovanjem niso zdravstveno ali nezgodno zavarovane, zato organizator ne prevzema nikakršnih obveznosti iz tega naslova.

23.Izveden bo tudi turnir spremljevalcev.

24.Za ostale informacije se obrnite na Anžeta Novak, telefon 031/714-364 ali po e-pošti novakanze89@gmail.comali Franc Poglajen, telefon 041/325-685 oz. franc.poglajen@pogi.si

Šahovski pozdrav!

Sekretarka predsednik