Odprti turnir železničarskega šahovskega kluba Maribor v počasnem šahu

Datum: 1.8.2017

Datum tekmovanja: 1. 9. 2017 - 3. 9. 2017

Organizator: Železničarski šahovski klub Maribor

Kraj tekmovanja: Verstovškova ulica 4, 2000 Maribor (klubski prostori ŽŠK Maribor). V primeru večjega števila prijav, bo lokacija igranja spremenjena (ostane v Mariboru), zato spremljajte obvestila na naši spletni strani: www.zsk.siali na naši Facebook strani.

Pravica do nastopa: Vsi pravočasno prijavljeni igralci s FIDE ratingom do 2200 ratinških točk. Merilo je rating lista, ki je objavljena 1. 9. 2017.

Program tekmovanja:

1. 9. 2017:15.30: Potrditev prijave, 15.45: Otvoritev, 16.00: 1. kolo

2. 9. 2017:10.00: 2. kolo.; 3. kolo sledi po končanem predhodnem kolu.

3. 9. 2017:10.00: 4. kolo.; 5. kolo sledi po končanem predhodnem kolu.

Podelitev sledi 10 minut po končanem 5. kolu.

Rekviziti:Vsak tekmovalec zagotovi šahovsko uro.

Sistem tekmovanja: 5 kol po švicarskem sistemu.

Tempo igranja:Igra se na 60 minut + dodatek 30 sekund na potezo.

Prijavnina in prijave: za turnir se je potrebno prijaviti do, 25. 8. 2016, preko e-pošte na: jbuzeti@gmail.com. Prijavnina za turnir znaša 20 € (za mlade - letnik 2002 in mlajše je prijavnina 15 €) in se poravna na licu mesta ob potrditvi prijave. Na licu mesta bo možno dobiti tudi original račun za kar morate s seboj imeti davčno številko vašega šahovskega kluba.

Nagrade:Prvi trije v absolutni konkurenci prejmejo medalje in manjše praktične nagrade. Posebne manjše praktične nagrade prejmejo tudi: a)najboljša ženska, b)najboljši igralec do ratinga 1800, c) najboljši igralec do ratinga 1600. Merilo za nagrade je FIDE rating. Igralci brez FIDE ratinga se štejejo kot igralci s FIDE ratingom 0 in kandidirajo za nagrado v kategoriji do ratinga 1600. Nagrade se med seboj izključujejo.

Drugo: Ker gre za počasni šah je obvezno zapisovanje potez. Turnir bo prijavljen za FIDE rating za standardni šah.