12. Gospodaričev memorial - nagradni sklad

Objavljen je podroben razpis 12. Gospodaričevega memoriala. Eden največjih slovenskih enodnevnih turnirjev bo v Postojni na velikonočno soboto, 31. marca, z začetkom ob 15. uri. Razpis in vse druge informacije najdete v Šahovskem utripu www.drustvo-sahpiran.si

  • V koledarju ni vpisanih prireditev za naslednjih 30 dni.

Zlata Laura!

Ponosni smo na Lauro Unuk, ki je osvojila zlato kolajno na Svetovnem mladinskem prvenstvu! Že kolo pred koncem pometla z vso konkurenco in postala SVETOVNA PRVAKINJA v kategoriji deklet do 18 let. Dokazala je, da je najboljša na svetu!

Tudi ostali predstavniki slovenske zastave so se izkazali in sicer Zala Urh je osvojila 7. mesto v kategoriji do 16 let, Jurija Zamar Kodelja je bil odličen 20. v fantovski kategoriji do 18 let, v kategoriji do 14 let je bil Jan Šubelj v fantovski konkurenci 29., v kategoriji deklet pa je Larisa Kuhar dosegla 41. mesto.

Prenos znanj v marcu 2018

Vabimo vas, da se udeležite brezplačnega treninga in demonstracije šahovske igre ter predavanj trenerja Matjaža Mikca, mednarodnega mojstra, FIDE trenerja in selektorja članske reprezentance, v naslednjih terminih v marcu 2018:


- 16. marca, Slovenj Gradec, Celjska cesta 22, 16-19h

- 24. marca, Ljubljana, Bravničarjeva 13, 10-15h (seminar za šahovske mentorje)


V okviru izbranih vsebin se boste imeli možnost seznaniti s celotnim pristopom pri ravnanju s športnikom in posebnostmi treninga v različnih starostnih kategorijah, modeliranja priprav in uspešnosti športnikov ter področja psihologije športa za šahovsko področje.


Vabljeni trenerji, šahovski delavci, šahisti in starši! [...]