MEDNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR V POSPEŠENEM ŠAHU na PTUJU, 6. do 7. maj 2017

A TURNIR od 1650 Elo dalje

Šahovsko društvo Ptuj organizira mednarodni odprti šahovski turnir v prostorih restavracije GASTRO, Rajšpova ulica 16, Ptuj, v soboto 6. maja in v nedeljo 7. maja 2017, s pričetkom ob 10 uri.

Sistem Švicar 7 kol , tempo 30 min + 30 sekund na potezo. Vsak igralec mora imeti zraven brezhibno elektronsko šahovsko uro.

Prijavnina znaša 13 €za vse igralce, ki se prijavijo do vključno četrtka 4.5.2017 do 21. ure in imajo mednarodni Elo rating minimalno 1650. Za igralce, ki želijo igrati na A turnirju z nižjim ratingom se prijavnina zviša za 3 €. Za vse zamudnike prijavnina povečana za 3 €.

V prijavnino je vključeno sobotno kosilo.

Cena za dodatno kosilo 5,5 €. Turnir bo prijavljen za enotni slovenski rating in FIDE rating za pospešeni šah.

Prijave zbiramo na e-mailu: sahakademija@hotmail.com

Sobota 6.5.2017

Ob 9.50 zaključek prijav, 1. kolo ob 10.00 uri,2. kolo ob 11.50, kosilo od 13.15 do 14.15, 3. kolo ob 14.20, 4. kolo ob 16.15.

Nedelja 7.5.2017

5. kolo ob 10.00 uri, 6. kolo ob 11.50, kosilo 13.15 7. kolo ob 14 uri. Zaključek 10 minut po zadnjem kolu.

1. mesto 250 €,

2. mesto 150 €,

3. mesto 100 €,

4-10 mesta praktične nagrade.

Elo nagrade do 1850 - 50 € , Elo do 2050 - 50 €.

Prvi trije mladi igralci do 15 let prejmejo medalje.

B. Turnir za vse igralce brez oz Elo do 1700

Prijavnina znaša 11 €, vključeno je sobotno kosilo, prijave enako kot na A turnirju.

Prvi trije igralci dobijo pokale. Najboljši mladi igralci po letnicah rojstva pa zlate medalje.

Spletna stran tekmovanja

Odličen trening za mlade igralce.

Za šahovske klube, ki prijavijo več igralcev kot 3, dodatni popust na prijavnino.

NAGRADNI HITROPOTEZNI TURNIR 6.5.2017 ob 18.30 uri

3 min + 2 sekundi/potezo, 9 krogov , prijavnina 3 €, turnir bo organiziran v primeru 16 prijavljenih igralcev.

Tehnični [...]

Posamično Evropsko žensko prvenstvo v Latviji

Laura Unuk odlična na Evropskem ženskem prvenstvu

Pred kratkim se je končalo evropsko prvenstvo za članice, ki je potekalo od 10. do 23. aprila, v Rigi. Na prvenstvu je nastopila naša šahovska kraljica, Laura Unuk. Kot 73. nosilka je osvojila 41. mesto in osvojila svojo prvo normo za IM oz. wGM
Iskrene čestitke!

Predlog kategorizacije igralcev za junij 2017

Strokovni svet za tekmovalni šport pri OKS -ZŠZ, bo 1. junija 2017 izdal nov seznam kategoriziranih športnikov. Objavljen seznam bo vseboval vse športnike, ki bodo svoje rezultate dosegli do 30.4.2017 in jih bodo predlagale nacionalne panožne športne zveze. Dosežki športnikov bodo vrednoteni po "Pogojih, pravilih in kriterijih za registriranje in kategoriziranje športnikov v Republiki Sloveniji".

Vsi novi rezultati za pridobitev kategorizacije so vnešeni v sistem.

Morebitne napake sporočite najkasneje do srede 03.05. do 12 h.

Predlog kategorizacije_OKS_4.2017

Seznam je razdeljen posebej za standardni, pospešeni in hitropotezni šah. Prijavi se lahko samo 1 rezultat na obdobje v posamezni panogi.

...]