1. memorial Albina Planinca

Vabilo na 1. Planinčev memorial
Evropska šahovska akademija (s partnerji) razpisuje turnir v spomin na pred desetimi leti preminulega velemojstra Albina Planinca. Gre za eno največjih imen v slovenski šahovski zgodovini, tragično pozabljenega junaka črno-belih polj. Turnir bo na Bledu, v GRAND Hotelu Toplice, s pričetkom ob 10.00 uri. Obvezne so predprijave - glej razpis.
Organizatorji smo pripravili čudovite nagrade (v številnih kategorijah), pričakujemo pa rekordno udeležbo za tovrstne turnirje v Sloveniji, saj bo turnir odigran na prosti dan med Svetovnim veteranskim prvenstvom.
Turnir bo povezan tudi z dobrodelno akcijo, kjer bomo zbirali denar za slovenske mlade šahiste in šahistke - vsa zbrana prijavnina gre v posebni sklad za podporo mladim šahistom. Dobrodelni akciji pa se lahko pridružite tudi s posebnimi prispevki.
Razpis turnirja in navodila glede dobrodelne akcije najdete na:
Za Evropsko šahovsko akademijo
Georg Mohr in Adrijan Mihaljčišin
  • V koledarju ni vpisanih prireditev za naslednjih 30 dni.

Evropsko mladinsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu 2018

Na Evropskem prvenstvo za mlade v pospešenem in hitropoteznem šahu so naši predstavniki dosegli odlične rezultate. Osvojenih je bilo kar osem odličij. Na ekipnem tekmovanju v pospešenem šahu sta pri dekletih naši ekipi osvojili prvi dve mesti. Zlati sta bili Zala Urh in Nuša Hercog, srebrni pa Monika Rozman in Ivana Hreščak. Na posamičnem tekmovanju v pospešenem šahu sta srebro osvojili Monika Rozman do 18 let in Vesna Mihelič do 12 let. Nuša Hercog je osvojila 3. mesto do 16 let. V hitropoteznem šahu je bronasto odličje pripadlo Janu Šublju do 14 let in Nuši Hercog do 18 let. Nejc Amon je osvojil odlično 2. mesto v reševanju šahovskih problemov, v kategoriji do 18 let. Poleg medalj so naši dosegli še več visokih uvrstitev v prvi deseterici. Vsem udeležencem iskrene čestitke.

Dvoboj za naslov svetovnega prvaka

Oči domače in svetovne šahovske javnosti so uprte v London, kjer poteka dvoboj za naslov svetovnega prvaka v šahu med Magnusom Carlsenom in Fabianom Caruano. Predvidenih je 12 partij v standardnem igralnem tempu.

Dvoboj lahko spremljate na povezavah:

[...]