Pospešeni turnirji Ptuj 2018 so odpovedani

Zaradi premajhnega zanimanja šahistov in šahistk za ciklus pospešenih turnirjev na Ptuju, organizator odpoveduje turnir, ki je bil planiran v soboto, 22. 9. 2018. Prijavljenih je bilo samo 12 igralcev, od tega 7 s Ptuja.

Prav tako je odpovedan celotni ciklus turnirjev, ki so bili planirani v letu 2018. Vsem tistim, ki ste turnirje želeli igrati, se iskreno opravičujemo zaradi odpovedi.

Organizator: Šahovska akademija BMP

Danilo Polajžer

Evropsko mladinsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu 2018

Na Evropskem prvenstvo za mlade v pospešenem in hitropoteznem šahu so naši predstavniki dosegli odlične rezultate. Osvojenih je bilo kar osem odličij. Na ekipnem tekmovanju v pospešenem šahu sta pri dekletih naši ekipi osvojili prvi dve mesti. Zlati sta bili Zala Urh in Nuša Hercog, srebrni pa Monika Rozman in Ivana Hreščak. Na posamičnem tekmovanju v pospešenem šahu sta srebro osvojili Monika Rozman do 18 let in Vesna Mihelič do 12 let. Nuša Hercog je osvojila 3. mesto do 16 let. V hitropoteznem šahu je bronasto odličje pripadlo Janu Šublju do 14 let in Nuši Hercog do 18 let. Nejc Amon je osvojil odlično 2. mesto v reševanju šahovskih problemov, v kategoriji do 18 let. Poleg medalj so naši dosegli še več visokih uvrstitev v prvi deseterici. Vsem udeležencem iskrene čestitke.

Vabilo klubom k organizaciji in soorganizaciji posameznih prvenstev ŠZS za leto 2019

Skladno s sklepom (13K.1.4.) 13. korespondenčne seje UO ŠZS vabimo klube k organizaciji in soorganizaciji posameznih prvenstev ŠZS za leto 2019.

Na spletni strani je objavljen Tekmovalni koledar za leto 2019. Vsi klubi, ki imate interes za organizacijo prvenstva, izpolnite obrazec na spletni strani - ponudba za izvedbo šahovskih tekmovanj. Če v izbrani regiji ne bo primernega organizatorja, se tekmovanje ponudi v izvedbo drugi regiji. Če niti v drugi regiji ne bo primernega organizatorja, se tekmovanja, ki niso kategorizirana pri OKS, v letu 2019 ne bodo izvedla. Rok je do 19.10.2018 do 12h.

Obrazec za prijavo najdete med dok [...]