Ljubljana Chess Festival 23.12.2017

RAZPIS MEDNARODNEGA ŠAHOVSKEGA TURNIRJA

LJUBLJANA CHESS FESTIVAL 2017

1) Organizator prvenstva je ŠK Ljubljana. Turnir bo potekal v soboto, 23. decembra 2017, v prostorih Šahovske zveze Slovenije, Bravničarjeva 13, Ljubljana.

2) Pravico do nastopa imajo vsi ljubitelji šaha. Zaradi prostorske omejitve, sprejmemo na turnir prvih 80 predprijavljenih.

3) Igra se po pravilih FIDE za pospešeni šah. Igralni čas je 7 minut + 3 sekund/potezo za vsakega igralca-ko za partijo, 9 kol po švicarskem sistemu. Pari se določajo z računalniškim programom WINSVICAR.

4) Program tekmovanja:

Sobota, 23.12.2017:

• otvoritev ob 10. uri

• sledi 1. kolo

• premor po 5. kolu

• razglasitev rezultatov in podelitev nagrad 15 minut po končanem 9. kolu

5) Informacije:

- Darja Kapš, (031 321 518, sah.ljubljana@gmail.com) in spletna stran: www.sahklub-ljubljana.com

6) Predhodne prijave za nastop se sprejemajo do četrtka, 21.12.2017 na e-naslov: sah.ljubljana@gmail.com. Seznam pred prijavljenih šahistov bo objavljen na spletnih straneh turnirja (www.sahklub-ljubljana.com) in redno ažuriran.

Prijavnina:

10 € za vse udeležence

7) Denarni nagradni sklad je 1.000,00 € bruto. Nagrade se izključujejo, vsak lahko prejme le eno. Nagrade bodo izplačane po končanem turnirju na bančni račun prejemnika ob priložitvi potrebnih izkazil (osebni dokument, naslov, davčna številka in bančni račun)

Razdelitev nagrad:

1. mesto: 250 evrov + praktična nagrada

2. mesto: 150 evrov + praktična nagrada

3. mesto: 100 evrov + praktična nagrada

4. mesto: 60 evrov + praktična nagrada

5. mesto: 40 evrov + praktična nagrada

Najboljše ženske:

1. mesto = 50 € + praktične nagrade za prve tri

Najboljši veterani:

1. mesto = 50 € + praktične nagrade za prve tri

Najboljše mladinke / mla

Zlata Laura!

Ponosni smo na Lauro Unuk, ki je osvojila zlato kolajno na Svetovnem mladinskem prvenstvu! Že kolo pred koncem pometla z vso konkurenco in postala SVETOVNA PRVAKINJA v kategoriji deklet do 18 let. Dokazala je, da je najboljša na svetu!

Tudi ostali predstavniki slovenske zastave so se izkazali in sicer Zala Urh je osvojila 7. mesto v kategoriji do 16 let, Jurija Zamar Kodelja je bil odličen 20. v fantovski kategoriji do 18 let, v kategoriji do 14 let je bil Jan Šubelj v fantovski konkurenci 29., v kategoriji deklet pa je Larisa Kuhar dosegla 41. mesto.

Prenos znanj

Vabimo vas, da se udeležite brezplačnega treninga in demonstracije šahovske igre ter predavanj trenerja Matjaža Mikca, mednarodnega mojstra, FIDE trenerja ter selektorja članske reprezentance v naslednjih terminih:

- 14. decembra 2017, Novo mesto, Topliška 4,
- 15. decembra 2017, Celje, Razlagova 1,
- 22. decembra 2017, Celje, Razlagova 1.

Vsi seminarji se pričnejo ob 17. uri.

V okviru izbranih vsebin se boste imeli možnost seznaniti s celotnim pristopom pri ravnanju s športnikom in posebnostmi treninga v različnih starostnih kategorijah, modeliranja priprav in uspešnosti športnikov ter področja psihologije športa za šahovsko področje.

Vabljeni trenerji, šahovski delavci, šahisti!

Oglejte si koledar izobraževanj na naslednji povezavi ...]