ŠAHOVSKI UTRIP

Ljubitelje šaha obveščam, da zaradi težav s strežnikom trenutno ni mogoče osveževanje vsebine v ŠAHOVSKEM UTRIPU. Na voljo pa so razpisi in druge povezave do portoroškega opna. Vabljeni k prijavam! www.drustvo-sahpiran.si

Andrej Žnidarčič, urednik

• V koledarju ni vpisanih prireditev za naslednjih 30 dni.

Evropsko mladinsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu 2018

Na Evropskem prvenstvo za mlade v pospešenem in hitropoteznem šahu so naši predstavniki dosegli odlične rezultate. Osvojenih je bilo kar osem odličij. Na ekipnem tekmovanju v pospešenem šahu sta pri dekletih naši ekipi osvojili prvi dve mesti. Zlati sta bili Zala Urh in Nuša Hercog, srebrni pa Monika Rozman in Ivana Hreščak. Na posamičnem tekmovanju v pospešenem šahu sta srebro osvojili Monika Rozman do 18 let in Vesna Mihelič do 12 let. Nuša Hercog je osvojila 3. mesto do 16 let. V hitropoteznem šahu je bronasto odličje pripadlo Janu Šublju do 14 let in Nuši Hercog do 18 let. Nejc Amon je osvojil odlično 2. mesto v reševanju šahovskih problemov, v kategoriji do 18 let. Poleg medalj so naši dosegli še več visokih uvrstitev v prvi deseterici. Vsem udeležencem iskrene čestitke.

Evropsko prvenstvo za člane 2019

V Skopju poteka Evropsko prvenstvo, kjer nastopajo 4 naši predstavniki: Aleksander Beljavski, Žan Tomazini, Gal Drnovšek in Laura Unuk.

Tukaj lahko spremljate rezultate.

Držimo pesti za naše! [...]