Portorož - cug in rapid odpovedana

Ljubitelje šaha obveščamo, da sta načrtovana hitropotezni in pospešeni turnir v okviru portoroškega opna odpovedana. Razlog: premajhno število prijav. Hvala za razumevanje!

Organizacijski odbor

Zlata Laura!

Ponosni smo na Lauro Unuk, ki je osvojila zlato kolajno na Svetovnem mladinskem prvenstvu! Že kolo pred koncem pometla z vso konkurenco in postala SVETOVNA PRVAKINJA v kategoriji deklet do 18 let. Dokazala je, da je najboljša na svetu!

Tudi ostali predstavniki slovenske zastave so se izkazali in sicer Zala Urh je osvojila 7. mesto v kategoriji do 16 let, Jurija Zamar Kodelja je bil odličen 20. v fantovski kategoriji do 18 let, v kategoriji do 14 let je bil Jan Šubelj v fantovski konkurenci 29., v kategoriji deklet pa je Larisa Kuhar dosegla 41. mesto.

Ekipno mladinsko evropsko prvenstvo 2018

11. julija, so se naši mladi odpravili na Ekipno mladinsko evropsko prvenstvo, ki poteka do 19. julija v nemškem Bad Blankenburgu, kjer jih bodri trener Matjaž Mikac. Fantovsko ekipo zastopajo Vid Dobrovoljc, Jan Šubelj, Nejc Amon in David Stevanič, medtem ko pa dekliški ekipi Monika Rozman in Ivana Hreščak ter Zala Urh in Nuša Hercog. Lani je na istem tekmovanju bila osvojena srebrna medalja, tako so, kljub močni konkurenci, tudi letos pričakovanja visoka. Spremljajte potek dogajanja na http://chess-results.com/tnr354253.aspx?lan=0&art=0&flag=30

[...]